| Vlak voor de jaarvergadering (eind oktober) deed de Oranjevereniging Zwartsluis een noodoproep. En die is niet onbeantwoord gebleven. Nog nooit bezochten zoveel mensen de jaarvergadering en kwam er vanuit allerlei hoeken spontane aanmeldingen.

“We gaan vol frisse energie de feestweek van 2019 tegemoet”, zo klinkt het vanuit het bestuur.

Voor de Oranjevereniging was er medio oktober geen andere mogelijkheid dan een noodoproep te doen. De optocht staat al jaren onder druk en mede door (privé-)omstandigheden werd de spoeling in het bestuur een stuk dunner. “Het organiseren van een feestweek is een behoorlijke klus en een bestuur van 9 mensen is daarbij al echt een minimum”, aldus voorzitter John Smits. “Voor de jaarvergadering waren we nog maar met 6 mensen over en dat is echt te weinig om een week mogelijk te maken zoals Zwartsluis die gewend is”, zo vervolgt hij. “Maar we hebben goed nieuws!”.

Nieuwe bestuursleden
Spontaan hebben zich drie nieuwe bestuursleden aangemeld tijdens de jaarvergadering. Jan Post, Hennie Kisteman en Femke van Buiten hebben zich bij het bestuur gevoegd. Jan Post in de functie van penningmeester en de beide dames als algemene bestuursleden.

Optocht nieuwe stijl
Inmiddels krijgen ook de plannen voor het opnieuw leven inblazen van de optocht steeds meer gestalte. Er ligt nu een voorlopig plan klaar waarmee de Oranjevereniging binnenkort naar buiten wil treden.

Publieke opinie
Tot slot wil de Oranjevereniging binnenkort de Sluzigers betrekken bij het samenstellen van de feestweek voor 2019. In grote lijnen staat het programma, maar er is nog een avond geheel vrij in te vullen. “Daarvoor willen we graag de publieke opinie”, aldus Jacco Dragt. “Binnenkort zal daarvoor een oproep worden gedaan”.

Handjes zijn altijd welkom
Voor nu is de Oranjevereniging heel blij met de nieuwe bestuursleden en de talloze helpende handen die er vanuit de Sluziger bevolking gekomen zijn. “Meer mensen zijn echter altijd welkom”, zo laat Pascal ten Berge weten. “Van een praktisch handje bij het opbouwen of afbreken van een activiteit tot wat ondersteuning tijdens een feestdag. Je hoeft daarbij heus geen bestuurslid te worden of de hele week klaar te staan. Met een paar uurtjes zijn we al enorm geholpen!”.