Op Koningsdag is er meer dan genoeg te doen in Zwartsluis. Schitter jij mee in de optocht? Laat je je spierballen zien tijdens de zeskamp? Of ben je in de botsauto’s te vinden op het kermisterrein? De keuze is reuze!

Kom op 27 april naar het feestterrein aan de Berkenlaan. Je hoeft tussendoor niet meer naar huis. Deejay Nelson begint vanaf 15.00 uur met draaien en wordt na de prijsuitreiking bijgestaan door de Rutger van Barneveld. Samen verzorgen zij een spetterende afsluiting van Koningsdag 2022.

Het programma

Gezamenlijk ontbijt
09.15 uur
Verzamelen in de tent met een ontbijtje voor de kinderen en ouders die muziekinstrumenten gaan maken.

Muziekinstrumenten maken
10.00 - 11.00 uur
Alle kinderen kunnen in de tent komen om van groente en fruit de meest bijzondere creaties te maken om vervolgens daarmee "lekker gezond" mee te doen aan de optocht.

Optocht en wagenbezichtiging
11.30 uur
Net als ieder jaar, starten we Koningsdag met een feestelijke optocht door de straten van Zwartsluis! De optocht eindigt bij de feesttent, waar rond 13.30 uur belangstellenden de wagens kunnen bewonderen. [Lees meer]

Kermis
Hele dag
Geen feestweek zonder kermis! Ook dit jaar staan er op Koningsdag weer knotsgekke attracties op het feestterrein aan de Berkenlaan.

Zeskamp met warming-up
14.15 uur
Op zaterdagmiddag is het tijd voor actie! Vanaf 14.30 uur strijden verschillende teams, bestaande uit zes personen, tegen elkaar om de hoogste podiumplaats te bemachtigen.

Deejay Nelson
15.00 uur
Al vanaf 15.00 uur zal Deejay Nelson de tent in feeststemming hullen, de lekkerste platen zullen klinken uit de speakers. Geniet van de muziek en gezelligheid samen met vrienden, bekenden, buren of familie die dag op het evenemententerrein.

Prijsuitreiking optocht
18.00 uur
Na afloop van het middagprogramma, vindt omstreeks 18.00 uur de prijsuitreiking van de optocht en zeskamp plaats. In of bij de feesttent reiken we de prijzen uit aan de winnaars.

Gezelligheid in de tent met Deejay Nelson & Rutger van Barneveld
18.30 - ....uur
Dit jaar sluiten we de verjaardag van onze koning af met gezelligheid in de tent. Op het podium staat Deejay Nelson en aansluitend om 19.30 zal Rutger van Barneveld zijn stem laten klinken! [Lees meer]